برنامه نویسی

وردپرس چیست ؟ راهنمای جامع برای شروع کار با وردپرس

برای افراد مبتدی ایجاد و راه اندازی یک وب سایت چالش برانگیز است. اگر دانش برنامه نویسی ندارید و نمی‌خواهید راه اندازی سایت چندین ماه طول بکشد؛ استفاده از وردپرس یکی از روش های طراحی سایت است که به صورت رایگان می توانید سایتتان را در زمینه ای که دوست دارید راه اندازی کنید. در این مقاله خواهیم گفت که وردپرس چیست و چه ویژگی هایی دارد.

وردپرس چیست؟

وردپرس (WordPress) یک سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) متن باز است که به زبان PHP نوشته شده و از پایگاه داده MySQL استفاده می کند. وردپرس در سال ۲۰۰۳ توسط یک دانشجو به نام مت مولنوگ ایجاد شد و در سال ۲۰۰۴ برای عموم منتشر شد، وردپرس اکنون یک پلتفرم رو به رشد از توسعه دهندگان، طراحان سایت و وبلاگ نویسان است و بیش از ۴۲ درصد از وب سایت های دنیا از وردپرس استفاده می کنند و این نشان از محبوبیت بالای وردپرس است.

با وردپرس چه سایت هایی می توان راه اندازی کرد؟

در ابتدا وردپرس عمدتا برای ایجاد وبلاگ استفاده می شد اما در حال حاضر با انعطاف پذیری بالایی که دارد می توانید انواع سایت خبری، نمونه کار، فروشگاهی، شرکتی، پزشکی، آمورشی و… بسازید.

وبلاگ ها

با توجه به این که وردپرس در ابتدا با هدف ایجاد وبلاگ طراحی و ارائه شده است امکانات کافی برای ساخت یک وبلاگ قوی را دارد. پس از انتخاب موضوع مورد نظر کافیست وردپرس را نصب کنید و اخبار و محتوای خود را در وبلاگ بارگذاری کنید. امکاناتی که وردپرس برای ساخت وبلاگ دارد شامل موارد زیر است:

  • امکان تمایز بین پست ها و صفحات
  • دارا بودن ویرایشگر قوی برای ایجاد پست
  • سیستم سازماندهی قوی شامل پست ها، برچسب ها و دسته بندی ها
  • امکان درج نظرات کاربران

سایت شخصی و نمونه کار

می توانید با طراحی سایت شخصی تان با وردپرس یک انتخابی عالی برای نمایش برند شخصی خود داشته باشید و صفحه های مختلفی مانند صفحه اصلی، صفحه درباره، صفحه تماس وغیره بسازید و محتوای مختلف مانند متنی، تصویر و ویدئویی، گالری تصاویر یا اسلایدرهای جذاب برای نمایش نمونه کارهایتان به کار ببرید.

وب سایت های شرکتی

یک سایت شرکتی به قابلیت های بیشتری نیاز دارد و باید صفحات و پست‌های بیشتری نسبت به وبلاگ یا سایت شخصی ​​داشته باشد.  به دلیل عملکرد قدرتمند این CMS، برای برآوردن نیازهای یک سایت شرکتی فوق‌العاده است.

فروشگاه های اینترنتی

وردپرس یکی از ابزارهای مورد علاقه وبمسترها برای طراحی سایت فروشگاهی است و با افزونه‌ WooCommerce، می‌توانید سایت فروشگاهی تان را راه اندازی کنید و محصولات، سفارسات، پرداخت‌ها و حمل و نقل را مدیریت کنید و تجربه خرید لذت‌ بخشی را برای مشتریان خود ایجاد کنید. با خرید افزونه های وردپرس هم می توانید امکانات متنوعی به سایتتان اضافه کنید.

برنامه های موبایل

دسترسی به ویژگی های سایت شما از طریق موبایل به جای مرورگر دسکتاپ برای برخی از کاربران می تواند بسیار راحت تر باشد. توسعه یک اپلیکیشن اختصاصی موبایل ممکن است پرهزینه باشد، اما افزونه های وردپرس می توانند سایت شما را به یک برنامه برای نمایش در موبایل تبدیل کنند علاوه بر این بیشتر قالب های وردپرس ریسپانسیو هستند و در تمام صفحه های نمایش بخوبی نمایش داده می شوند.

سایت های آموزشی

سایت آموزش مجازی با امکان ثبت نام اساتید و دانشجویان، ارائه دروس و مشاهده آنلاین کلاس ها ، قابلیت دانلود قسمت های کلاس درسی و نگاه کردن چندین بار یک جلسه درسی برای آموزش بهتر و با کیفیت تر بسیار به شما در راه آموزشتان کمک میکند. همچنین میتوانید  کلاس ها را به صورت های مختلف مانند پی دی اف، عکس و آزمون های مجازی نیز دریافت کنید ، اعلام نمرات دانشجویان و… قسمتی از امکانات طراحی سایت آموزشی با وردپرس است.

دلایل استفاده از وردپرس چیست؟

در ادامه به بررسی دلایل محبوبیت وردپرس می پردازیم:

1- وردپرس منبع باز است.

وردپرس یک پلتفرم منبع باز (open source) است به این معنی که متعلق به یک شرکت یا نهاد واحد نیست. صدها توسعه‌ دهنده و کاربر برای بهتر کردن این پلتفرم با هم همکاری می‌ کنند. منبع باز بودن کمک می کند تا افراد ایده های خود را برای بهبود پلتفرم ارائه دهند و از این طریق به بهتر شدن وردپرس کمک می کند.

2- استفاده از وردپرس برای یک مبتدی آسان است.

برای آموزش وردپرس مقدماتی تا پیشرفته وردپرس به هیچ مدرک کامپیوتری نیاز ندارید. رابط کاربری آن بصری و ساده است و به سادگی می توانید یک قالب برای سایتتان نصب کنید و با افزونه ها سایتتان را توسعه دهید. با وردپرس کارهای توسعه وب که قبلا ساعت ها طول می کشید را می توان در عرض چند دقیقه انجام داد.

3- وردپرس سئو فرندلی است.

فقط ساختن یک وب سایت وردپرس کافی نیست. شما باید یک سایت بهینه برای موتورهای جستجو داشته باشید. با افزونه های سئو مانند یواست سئو و رنک مث می توانید سایتتان را بهینه کنید تا در نتایج موتروهای جستجو بهتر دیده شود.

4- وردپرس از انواع رسانه ها پشتیبانی می کند.

وردپرس هیچ نوع رسانه ای را محدود نمی کند این پلتفرم به شما آزادی کامل در اجرای خلاقیت ها را می دهد بنابراین می توانید ترکیبی از متن، تصویر و ویدیو در سایت خود استفاده کنید.

5- وردپرس امن است.

امنیت یکی از دغدغه های اصلی کسب و کارها است. با تعداد حملات و هک هایی که هر سال در سایت های مختلف اتفاق می‌افتد، خیالتان راحت باشد که داد ه‌های شما و مشتریانتان در وردپرس محافظت می‌شوند. تا زمانی که افزونه های امنیت سایت را به روز نگه دارید، وردپرس یکی از امن ترین پلتفرم های CMS است. این پلت فرم چندین ویژگی مانند افزودن احراز هویت دو مرحله ای و… را برای محافظت از سایت شما ارائه می دهد.

6- استفاده از وردپرس رایگان است.

در ادامه به مقاله وردپرس چیست ؟ میتوان به رایگان بودن وردپرس و نداشتن هزینه اولیه راه اندازی اشاره کرد. فقط برای در دسترس قرار دادن وب سایت خود به صورت آنلاین، باید یک هاست خریداری کنید. حتی می توانید با دانلود Xampp  به صورت لوکال وردپرس را نصب کنید و بعد از اتمام سفارشی سازی سایتتان را به هاست انتقال دهید. پس اگر به دنبال ابزار آسانی هستید که به شما کمک کند بدون نیاز به دانش کدنویسی، وب سایت یا فروشگاه خود را طراحی کنید وردپرس بسادگی به شما کمک خواهد کرد. وردپرس با هزاران قالب و ۵۵۰۰۰ پلاگین آماده بسیار انعطاف پذیری است و می توانید سایتتان را طراحی کنید و توسعه دهید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3]

هاست وردپرس هاست وردپرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا