آموزشسخت افزار

قطعات داخلی و اصلی کامپیوتر | آشنایی دقیق با قطعات کامپیوتر

هر رایانه دارای تعدادی قطعه داخل جعبه (CASE‏) می باشد که به اختصار به معرفی هریک از قطعات کامپیوتر و تشریح نحوه عملکرد و انواع آنها می پردازیم.پس با لرنچی همراه باشید!

١ ‏. اصلی ترین قطعات کامپیوتر (Motherboard):

بزرگترین قطعه ای که داخل جعبه رایانه (Case‏) قابل مشاهده است وازطریق آن تمام قطعات کامپیوتر یک رایانه چه داخل کیس و چه دستگاه های ورودی و خروجی به یکدیگر مرتبط می شوند.

 

٢ ‏.CPU ‏یا پردازنده مرکزی:

این قطعه به عنوان مغز رایانه نامیده می شود و مسثولیت کنترل تمام محاسبات، عملیات و قسمت های مختلف را بر عهده دارد. پردازنده قلب قطعات کامپیوتر است و از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

۳ . RAM ‏یا حافظه اصلی:

حافظه رایانه برای ذخیره اطلاعات به کار می رود. حافظه با بردازنده مرکزی در ارتباط می باشد،‏بنابراین از سرعت بالایی برخوردار است. در رایانه از چندین نوع حافظه استفاده می شود. حافظه نهان ‏(Cashing‏) و حافظه اصلی (ROM- RAM- BIOS).

 

۴ . حافظه جانبی هارد دیسک (Hard Disk‏): یک حافظه با ظرفیت بالا و دایم می باشد که اطلاعات و برنامه ها را دربرمی گیرد.

 

۵ ‏. ابزارهای قابل حمل جهت ذخیره سازی (Removable Storage‏) از قطعات کامپیوتر :

با استفاده از این ‏ابزارها می توان اطلاعات را به رایانه اضافه نمود و یا آنها را ذخیره کرده و به محل دیگری برد. دارای شکل و حجم و سرعت های متفاوتی است. رایج ترین این نحو حافظه ها USB Memory ‏ می باشد.

 

۶ ‏. فلاپی دیسک Floppy Disk ‏: نوعی حافظه جانبی با ظرفیت بسیار پایین که جهت ذخیره اطلاعات بکار می رود و نوع متداول آن ۱٫۴۴ ‏مگابایت ظرفیت دارد. البته در حال حاضر با توجه به پیشرفت سریع فناوری و حضور چشمگیر فلش ها با ظرفیت ها و سرعت های به مراتب بالاتر این نوع حافظه تقریبا منسوخ شده است.

 

۷ . CD ROM‏: دیسک های فشرده رایج هستند که حجم ان و از ٧٠٠ ‏مگا بایت به بالاست و برای ذخیره و جا به جایی اطلاعات بکار می رود.

٨ ‏. (DVD- ROM (Digital Versatile Disc‏: این نوع رسانه مانند CD ‏ می باشد که با این تفاوت که دارای حجم بسیار بالا و کیفیت فوق العاده باشد.

 

٩ ‏. دیسکه بلوری (Blu-ray Disc‏ یا BD‏):
‏نام یک نوع دیسک نوری است. در حال حاضر بلوری بیشتر برای ذخیره تصاویر با وضوح بسیار بالا به کار برده ‏می شود. دیسک های بلوری از نظر ظاهری شبیه دیسک های دی وی دی و سی دی هستند و گنجایششان ٢۵ ‏گیگابایت (‏یک لایه) یا ۵٠ ‏گیگابایت (دولایه) است. دی وی دی و سی دی با اشعه قرمز کار می کنند اما بلوری همانطور که از نامش پیداست با اشعه آبی کار می کند.

۱۰- منبع تغذیه یا Power Supply‏:

این قسمت از رایانه که به اختصار پاور نامیدهمی شود، وظیفه برق رسانی به بخش های مختلف یک رایانه را برعهده دارد. پاور، جریان ٢٢٠ ‏ولت متناوب شهری را به جریان مستقیم با ولتاژهای متفاوت تبدیل کرده و در اختیار قطعات قرار می دهد و جریان الکتریکی مورد نیاز در رایانه را تنظیم نموده و مقدار آن را تامین می کند.

۱۱- کارت صدا یا Sound Card ‏:

کارت صدا سینگال های آنالوگ صوتی را به اطلاعات دیجیتال و برعکس تبدیل می کند و آرما را ضبط و پخش می کند.

۱۲- کارت گرافیک یا Graphic Card ‏:
اطلاعات را به گونه ای تبدیل می کند که قابل نمایش بر روی مانیتور باشد. یعنی داده های دیجیتالی را به گونه تصویری مبدل کرده و در اختیار نمایشگر قرار می دهد.

 

۱۳- کارت TV و Capture:
همانطور که از نام کارت تی وی پیداست به کمک این قطعه می توانید شبکه های تلویزیونی را برروی رایانه خود مشاهده کنید. این قطعه از طریق آنتن امواج رادیویی و تلویزیونی را دریافت کرده و آن را برای نمایش بر روی صفحه نمایش پردازش می کند. کارت کپچر هم برای ضبط برنامه های تلویزیونی روی رایانه و همچنین تبدیل فیلم های ویدیویی با فیلمهای دوربین فیلم برداری به فرمت های نرم افزاری مورد استفاده قرار می گیرد.

۱۴- پورت های رایانه:

در پشت هر کیس رایاته تعدادی پورت یا ترمینال یرای تبادل اطلاعات یا دستگاه های جانیب وجود دارد که هریک در شکل و اندازه های متفاوتی دیدد می شوند. مهم ترین آنها، پورت موازی (Parallel) ‏ برای اتصال به چاپگر، پورت سریال برای اتصال به ماوس های قدیمی و مودم های خارجی، پورت PS/۲ ‏که ماوس و کیبورد های قدیمی از این طریق به رایانه متصل می شوند و معروفترین و رایج ترین آنها پورت یو اس بی (USB) ‏ است که برای اتصال انواع دستگاه ورودی، خروجی و … مورد استفاده قرار می گیرد.

۱۵- کانکتورها:
کانکتورها که معادل فارسی بست یا رابط برای آن ها انتخاب شده در واقع فیش هایی هستند که وظیفه انتقال اطلاعات یا برق رسانی درون سیستم را برعهده دارند. این قطعات در انتهای کابل هایی هستند که از دستگاه های جانبی مثل ماوس، صفحه کلید، چاپگر، پویشگر (اسکنر) یا پاور خارج شده اند.

۱۶-  کارت ١٣٩۴:
معروف به کارت دی وی که اغلب برای اتصال دوربین های فیلم برداری به رایانه و انتقال صدا و تصویر با کیفیت بسیار عالی بکار می رود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

هاست وردپرس هاست وردپرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا