رپورتاژ

خرید و اجاره دستگاه اکسیژن ساز از میتراطب چگونه است ؟

دستگاه اکسیژن ساز+ خرید و اجاره دستگاه اکسیژن ساز

همانطور که می‌دانید دستگاه اکسیژن‌ ساز برای کمک به بیمارانی که سطح اکسیژن خون (spo2) پایینی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرایط کار دستگاه به این صورت است که غلظت اکسیژن هوا را افزایش می‌دهد و موجب تامین اکسیژن مورد نیاز بیمار می‌شود. به‌خاطر نحوه کارکرد این دستگاه با نام غلیظ کننده اکسیژن نیز شناخته می‌شود.

دستگاه اکسیژن عملکردی شبیه به کپسول اکسیژن دارد، اما از لحاظ ساختاری و نحوه کارکرد با هم متفاوت هستند. دستگاه غلیظ کننده اکسیژن یا اکسیژن ساز برخلاف کپسول اکسیژن نیازی به پرکردن ندارد و فقط کافی است تا آن را به برق بزنید تا شروع به کار کند. میزان فشار اکسیژن این دستگاه قابل تنظیم است و اکسیژن خالص در اختیار بیما می‌گذارد. در ادامه درباره دستگاه اکسیژن ساز اطلاعات مختصر و مفیدی ارائه خواهیم کرد پس تا پایان همراه ما بمانید.

دستگاه اکسیژن ساز چگونه کار می‌کند؟

عملکرد دستگاه اکسیژن ساز به این صورت است که با کمک کمپرسور خود هوای محیط را به درون دستگاه انتقال می‌‌دهد. سپس ناخالصی‌های هوای ورودی مثل نیتروژن را به وسیله فیلترهای حاوی زئولیت پاکسازی می‌کند و اکسیژن خالص به وسیله نازل و ماسک در اختیار بیمار قرار می‌گیرد.

موارد استفاده از دستگاه اکسیژن ساز

با توجه به عملکر دستگاه اکسیژن ساز می‌توان پی برد که این دستگاه برای بیمارانی که دچار انسداد مزمن ریه (آمفیزم) هستند بسیار ضروری است. همچنین بیمارانی که مبتلا به مشکلاتی مثل آسم یا برونشیت هستند نیز برای دریافت اکسیژن کافی به این دستگاه نیاز پیدا می‌کنند.

برای برخی بیماری‌های قلبی نیز اکسیژن درمانی تجویز می‌شود و همینطور برای تامین اکسیژن مورد نیاز افرادی که هموگلوبین خون پایینی دارند و اکسیژن نمی‌تواند در طول شریان‌های مختلف بدن آنها به راحتی جریان یابد.

برای افرادی که دچار مسمومیت گازی شده‌اند نیز از اکسیژن درمانی استفاده می‌شود. همچنین دستگاه اکسیژن ساز برای کاهش آثار حملات عصبی ناشی از دریازدگی یا ارتفاع زدگی نیز بسیار کاربردی و موثر است.

برای بیماری‌‌های مثل هیپوکسمی یا برای ضدعفونی کردن ریه، فیبروز سیستیک، افراد مسن و… از دستگاه غلیظ کننده اکسیژن بهره‌گرفته می‌شود.

انواع دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه‌های اکسیژن ساز برای مصارف خانگی بر اساس ظرفیت و نوع مکانیزم عملکردی به دو نوع تقسیم‌بندی می‌‌شوند و شما می‌توانید درصورت نیاز با خرید دستگاه اکسیژن ساز در خانه از بیمار خود مراقبت کنید و نیازی به بستری شدن نباشد. همچنین اگر نیاز شما به استفاده از دستگاه غلیط کننده اکسیژن مقطعی است، می‌توانید برای مدتی با اجاره اکسیژن ساز نیاز خود را رفع نمایید. از جمله انواع دستگاه غلیظ کننده اکسیژن موارد زیر هستند:

  • اکسیژن ساز ثابت

  • اکسیژن ساز قابل حمل یا پرتابل

دستگاه اکسیژن ساز ثابت: این نوع دستگاه اکسیژن معمولا اندازه نسبتا بزرگی نسبت به نوع قابل حمل دارد و به کمک چرخ‌هایی که در قسمت زیری دستگاه تعبیه شده است، می‌توانید آن را به حرکت درآورید. ظرفیت این دستگاه‌ها معمولا 3، 5 یا 10 لیتر در دقیقه است.

با استفاده از این نوع دستگاه اکسیژن ساز شما قادر خواهید بود تا عملکرد آن را تنظیم یا به نوعی برنامه‌ریزی کنید. مثل حالت اکسیژن پالسی و اکسیژن پیوسته

اکسیژن پالسی به این صورت است که دستگاه مطابق با فشار تنظیم شده در بازه‌‌های زمانی منظم اکسیژن را تولید کرده و به بیمار می‌‌رساند.

اکسیژن پیوسته نیز بدون قطعی و به‌صورت مداوم اکسیژن مورد نیاز بیمار را تامین می‌‌کند. این نوع دستگاه نیازی به پرکردن اکسیژن ندارد و برای کار کردن فقط کافی است به برق متصل باشد.

دستگاه اکسیژن ساز پرتابل یا قابل حمل: در شرایطی که بیمار نیاز به بستری شدن در خانه ندارد، اما نیاز است که سطح اکسیژن او در حد متعادل قرار بگیرد، استفاده از دستگاه‌های اکسیژن ساز پرتابل بهترین راه حل است. این نوع دستگاه با باطری کار می‌کند و این باطری قابلیت شارژ شدن دارد. عملکرد کلی اکسیژن ساز پرتابل و ثابت شبیه هم است و فقط از لحاظ ظاهر، ظرفیت و باطری‌خور بودن دستگاه پرتابل با هم تفاوت دارند.

خرید دستگاه اکسیژن ساز

درصورت نیاز به دستگاه غلیظ کننده اکسیژن می‌توانید به‌صورت حضوری به برخی فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های معتبر مراجعه کنید یا اینکه به‌صورت غیرحضوری و از طریق سایت‌های معتبر سفارش خود را ثبت کنید.

دستگاه‌های اکسیژن ساز مختلفی با برندهای متفاوت در ایران وجود دارد که از لحاظ کیفیت، ظرفیت، طراحی و… با هم متفاوت هستند. از جمله برندهای موجود در ایران می‌توان به مواردی مثل فیلیپس، دولبیس، نایدک، اینوژن و… اشاره کرد. انتخاب و خرید دستگاه اکسیژن ساز بستگی به نوع نیاز شما، هزینه مدنظر، کیفیت، ظرفیت مورد نیاز و … دارد که می‌توانید هنگام خرید با مشاوران فروشگاه‌های اینترنتی یا حضوری مشورت کنید و در نهایت خرید باکیفیت و متناسبی داشته باشید.

اکسیژن ساز از چه اجزایی تشکیل شده است؟

آشنایی با اجزای تشکیل دهنده دستگاه اکسیژن ساز می‌تواند به استفاده راحت‌تر و نگهداری صحیح آن کمک کند. از جمله اجزای سازنده و مهم این دستگاه موارد زیر را می‌توان نام برد:

  • فیلترهای ورودی هوا که برای جلوگیری از ورود آلاینده‌ها و گرد و غبار تعبیه شده‌اند.

  • کمپرسور هوا که کار آن مکش و انتقال هوای محیط به دستگاه است.

  • شیر برقی (دریچه متحرک) برای سوئیچ و هدایت هوا را به عهده دارد.

  • سیلندرهای زئولیت که تخلیص (خالص سازی) اکسیژن را بر عهده دارند.

  • مخزن اکسیژن که محل ذخیره اکسیژن خارج شده از زئولیت است.

  • فلومتر که به عنوان تنظیم کننده حجم اکسیژن کاربرد دارد.

  • لیوان مرطوب کننده که در مسیر اکسیژن خروجی قرار دارد تا اکسیژن را کمی مرطوب نماید.

  • نبولایزر که برای تزریق برخی داروها از آن استفاده می‌شود.

دستگاه اکسیژن ساز باکیفیت چه ویژگی‌های دارد؟

یکی از موارد مهم در خرید محصولات پزشکی بالابودن کیفیت آن محصول است؛ چراکه با سلامت بیمار ارتباط دارد. هنگام تهیه دستگاه اکسیژن ساز نیز باید به این موضوع توجه داشته باشید و بالابودن کیفیت دستگاه را در اولویت قرار دهید. از جمله ویژگی‌های دستگاه غلیظ کننده اکسیژن باکیفیت می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • خلوص اکسیژن تولیدی دستگاه بالای 93 درصد باشد تا بتواند به‌صورت مطلوب و به بهترین شکل ه بیمار اکسیژن‌رسانی کند.

  • توجه داشته باشید میزان صدای دستگاه بسیار پایین و کم باشد تا موجب اذیت شدن و بیقراری بیمار نشود.

  • یک دستگاه باکیفیت نباید درصورت کارکرد شبانه‌روزی دچار افت خلوص اکسیژن شود؛ چراکه برخی بیماران به دریافت مدواوم و پیوسته اکسیژن نیاز دارند و افت خلوص اکسیژن در چنین شرایطی برای سلامت آنها مضر است.

  • دستگاه اکسیژن ساز باکیفیت باید قابلیت استفاده شبانه‌روزی (24 ساعته) را داشته باشد تا اکسیژن رسانی به بیما با مشکل مواجه نشود.

روش‌های نگهداری و مراقبت از دستگاه اکسیژن ساز

برای اینکه بتوانید مدت طولانی از دستگاه غلیظ کننده اکسیژن استفاده کنید و دچار آسیب یا خرابی نشود، باید یک سری نکات را مدنظر داشته باشید و رعایت کنید. به عنوان مثال از قرار دادن این دستگاه در نزدیکی بخاری یا شوفاژ بپرهیزید و سیگار یا فندک در کنار آن روشن نکنید. همچنین سعی کنید در طول روز مدتی دستگاه را خاموش کنید تا فشار زیادی به دستگاه وارد نشود، به عنوان مثال بعد از هر شش ساعت کارکرد دستگاه حدود نیم ساعت آن را خاموش کنید.

سعی کنید دستگاه را روی فرش یا موکت قرار ندهید؛ چراکه هنگام کارکرد طولانی مدت ممکن است موتور دستگاه بسیار گرم شده و موجب آتش گرفتن فرش یا موکت زیری شود.

دستگاه را همواره در حالت ایستاده قرار دهید و از قرار دادن آن در حالت‌های دیگر بپرهیزید حتی زمانی‌که در حال انتقال دستگاه به مکان دیگر هستید.

درنظر داشته باشید که محیط قرارگیری دستگاه اکسیژن ساز ، گردش هوا و تهویه مناسب داشته باشد؛ زیرا گرم بودن زیاد محیط و کم‌بود اکسیژن از عملکرد و عمر مفید دستگاه می‌کاهد.

اگر صدای دستگاه مورد استفاده شما زیاد است، هرگز برای کاهش میزان صدای آن به دور آن پتو یا موارد مشابه دیگر نپیچید. از بالابردن زیاد فلومتر دستگاه اکسیژن ساز بپرهیزید؛ چون باعث کم‌شدن خلوص اکسیژن تولیدی دستگاه می‌شود و در عملکرد صحیح آن اختلالاتی به وجود می‌آورد.

مایعاتی مثل چای، آب، محلول ضدعفونی و… نباید روی سطح دستگاه ریخته شود. همچنین از اتصال مستقیم دستگاه به برق خودداری کرده و حتما از محافظ برق استفاده کنید تا نوسانات برق موجب صدمه دیدن دستگاه نشود.

دستگاه را در فضای نسبتا آزادی قرار دهید و به دیوار تکیه ندهید، حتما از دیوار، پرده و… فاصله داشته باشد. از روشن کردن دستگاه بخور سرد یا گرم در محل قرارگیری دستگاه اکسیژن ساز خودداری کنید؛ چون این کار می‌تواند باعث مرطوب شدن پودر زئولیت داخل دستگاه شود و در این‌صورت خلوص اکسیژن تولیدی دستگاه کم‌تر می‌شود.

سخن پایانی درباره دستگاه اکسیژن ساز

اگر در شرایطی هستید که نیاز به خرید یا اجاره دستگاه اکسیژن ساز دارید، بهتر است خرید یا اجاره دستگاه را با مشورت پزشک و مطابق با راهنمایی‌های او تهیه کنید. درباره شرایط استفاده از دستگاه غلیظ کننده اکسیژن پالسی یا پیوسته نیز با توجه به توصیه‌های پزشک و متناسب با نیاز و شرایط بیمار عمل کنید.

خرید هر کدام از اکسیژن سازهای پرتابل یا ثابت نیز بستگی به شرایط کلی بیمار شما و نوع استفاده شما از دستگاه دارد. در هر حالت بهتر است بالابودن کیفیت دستگاه را در نظر بگیرید و از فروشگاه‌ها یا سایت‌های معتبر و معتمد مثل میتراطب خرید خود را انجام دهید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
هاست وردپرس هاست وردپرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا