تتر به عنوان یکی از استیبل کوینهای موجود در بازار ارزهای دیجیتال شناخته شده که میتوان گفت همیشه ارزشی ثابت داشته و میتواند به عنوان دارایی دیجیتال امن و مطمئن جهت ذخیرهسازی استفاده شود. این ارز میتواند تاثیرات چشمگیری بر بازارهای مالی بزرگ دنیا و از جمله بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد.
با توجه به آنکه گفته میشود پشتوانه تتر دلار آمریکا است بنابراین معمولا قیمت تتر برابر با ۱ دلار آمریکا است. در ادامه مطلب به معرفی بهتر این استیبلکوین و تاثیر آن از جنبههای مختلف بر بازار ارزهای دیجیتال خواهیم پرداخت.
تتر چیست؟
تتر نام رمز ارزی است که توسط شرکت Tether Limited در سال ۲۰۱۴ طراحی شده و در ابتدا با نام Realcoin به بازار عرضه گردید. این رمزارز بعدها نام خود را تغییر داد و امروزه با نام اختصاری USDT به عنوان تتر شناخته میشود. این رمز ارز از انواع استیبل کوینها است که پشتوانه فیزیکی آن دلار آمریکا است.
بنابراین ارزش آن همیشه ثابت بوده و به ازای هر تتر یک دلار آمریکا در خزانه داری بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا نگهداری میشود. همین امر باعث گردیده بسیاری از فعالان بازار ارزهای دیجیتال به این رمز ارز علاقه ویژهای داشته باشند و حجم معاملات روزانه آن همواره یکی از بالاترین حجم معاملات بازار باشد.
ثابت بودن قیمت تتر باعث شده تا بسیاری از افراد به خصوص در زمانهای پر نوسان بازار داراییهای خود را به تتر تبدیل کرده و ارزش سرمایه خود را از این طریق حفظ کنند.
تاثیرات تتر بر بازار ارزهای دیجیتال
همانطور که گفته شد تتر میتواند از جنبههای گوناگون بر بازارهای مالی دنیا و به ویژه بازار ارزهای دیجیتال به شکل زیر موثر واقع شود.
افزایش حجم معاملات در بازار ارزهای دیجیتال
ثابت بودن قیمت تتر میتواند تقاضا برای ارزهای سنتی را کاهش داده و سرمایه گذاران را ترغیب به سرمایهگذاری بر استیبل کوینها کند.
بنابراین با هجوم سرمایههای هنگفت به سمت استیبل کوینها میتوان انتظار داشت که بازار ارزهای دیجیتال گستردهتر شده و استقبال از بازار ارزهای دیجیتال افزایش پیدا کند. با افزایش میزان تقاضا سایر رمز ارزها نیز از این قضیه بهره برده و روندی صعودی را پیش خواهند گرفت.
ایجاد ثبات
هجوم سرمایهها به سمت تتر و سایر استیبل کوینها میتواند فضایی با ثبات را در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کرده و نوسانات این بازار را تا حد بسیار زیادی کنترل کند. این امر میتواند باعث جلب اعتماد افراد به این بازار شود و در نتیجه به مرور شاهد رشد قیمت رمز ارزهای دیگر نیز شویم.
ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری
با استفاده بیشتر تتر تقاضا برای رمز ارزهایی که با این استیبل کوین مرتبط هستند نیز افزایش پیدا کرده و فرصتهای مناسبی را برای بهره بردن از بازار رمز ارزها ایجاد میکند. با افزایش میزان عرضه و تقاضا نوسانات بازار نیز افزایش پیدا کرده و فرصت را برای افراد با تجربه جهت کسب سود از نوسانات بازار فراهم میکند.
افزایش نیاز به قانونگذاری
با افزایش میزان تقاضا برای تتر و سایر استیبل کوین و سوق پیدا کردن سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال نیاز به توجه و قانونگذاری دولتها به این بازار افزایش پیدا کرده و این موضوع میتواند محدودیتهایی را برای این بازار ایجاد کند.
کاهش هزینهها
در روشهای مالی سنتی کارمزدهای دریافتی هزینه بسیار بالایی را برای افراد در بر دارند. اما با انجام تراکنش از طریق تتر و سایر رمز ارزها هزینههای تراکنش بسیار مقرون بهصرفهتر است. همچنین سرعت انتقال نیز در این روش بالاست. همین امر تمایل به استفاده از رمز ارزها جهت سرمایهگذاری افزایش داده و باعث رشد سایر رمز ارزها نیز میگردد.
دامیننس تتر چیست؟
دامیننس تتر (Dominance) در واقع میزان تسلط این رمز ارز بر بازار ارزهای دیجیتال را نشان میدهد. این بدان معنا است که به طور کلی چقدر از ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال را تتر تشکیل میدهد. ارزش کل بازار تتر را میتوان با ضرب کردن تعداد کوین در گردش در قیمت تتر به دست آورد.
با توجه به آنکه قیمت تتر همواره ثابت است بنابراین ارزش کل بازار تتر برابر با تعداد کوینهای در گردش آن است. حال برای به دست آوردن دامیننس تتر میتوان ارزش بازار تتر را بر ارزش کل بازار رمز ارزها تقسیم کرده و عدد به دست آمد همان دامیننس تتر محسوب میشود. در ادامه تاثیر دامیننس تتر بر بازار ارزهای دیجیتال را بررسی خواهیم کرد.
تاثیر دامیننس تتر بر روی بازار ارزهای دیجیتال
همانطور که مشخص است افزایش دامیننس تتر به معنای افزایش تعداد کوینهای در گردش آن بوده و کاهش دامیننس به معنای کاهش تعداد توکنهای در گردش است. وقتی دامیننس تتر افزایش پیدا میکند یعنی بسیاری از افراد داراییهای دیجیتال خود را فروخته و تبدیل به تتر کرده اند.
این اتفاق معمولا موقع افزایش نوسانات بازار و هنگامی که بازار روند نزولی را در برگرفته میافتد. در حالت مخالف نیز وقتی دامیننس تتر افزایش پیدا کاهش پیدا میکند یعنی مردم تمایل بیشتری به سایر رمز ارزها پیدا کرده و پول از تتر خارج شده و وارد سایر رمز ارزها میگردد. با این اتفاق احتمالا بازار میل به صعود داشته و میتوان روندی صعودی را انتظار داشت.
رابطه بیت کوین با دامیننس تتر
دامیننس تتر معمولا مواقعی که روند بازار مشخص است مورد توجه قرار نگرفته و کانون توجهات بر دامیننس بیت کوین است. بنابراین این دو رمز ارز معمولا رابطهای معکوس داشته و سرمایه گذاران برای پیش بینی آینده روند بازار از تحلیل دامیننس تتر استفاده کرده و تحلیل دامیننس بیت کوین را جهت تشخیص پایان روند صعودی بیت کوین و شروع روند صعودی آلت کوینها به کار میگیرند.
در واقع دامیننس تتر وضعیت کلی بازار رمز ارزها را نشان داده و دامیننس بیت کوین جهت تشخیص روند صعودی AltSeason است. با افزایش دامیننس تتر و افزایش تقاضا برای تتر میتوان فهمید که افراد در حال فروش رمز ارزهای خود مانند بیت کوین و آلت کوینها هستند و در نتیجه قیمت آنها نیز کاهش مییابد. در مقابل، زمانی که تقاضا برای سایر رمز ارزها بالا رفته افراد شروع به فروش کرده و در نتیجه دامیننس آن نیز کاهش مییابد.
سخن آخر تاثیر قیمت تتر در سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال
در این نوشته یاد گرفتیم که قیمت تتر به عنوان یک استیبل کوین همواره ثابت بوده و ارزشی برابر با یک دلار آمریکا را دارد. این استیبل کوین تاثیر به سزایی بر بازار ارزهای دیجیتال داشته و دارایی امن برای سرمایهگذاری به خصوص در مواقع پر نوسان بازار به شمار میآید.
بسیاری از افراد برای پیش بینی آینده بازار ارزهای دیجیتال از تحلیل دامیننس تتر بهره برده و میتواند معیاری نسبتا خوب برای این کار محسوب شود. تتر یکی از محبوبترین استیبل کوینها بازار ارزهای دیجیتال به شمار میرود و بالاترین حجم معاملات روزانه در میان تمامی استیبل کوینها را دارد.