سرعت و قدرت کامپیوتر و لپ تاپ را نوع و مدل سی پی یو معلوم می کند. البته فقط با دانستن نوع سی پی یو نمیتوانید قدرت و سرعت کلی سیستم را بسنجید ولی اغلب سی پی یو با دیگر سخت افزارها هماهنگ انتخاب میشود. مثلا هیچگاه روی لپ تاپ گیمینگ سی پی یو سری U و یا Core m تعبیه نمیشود. در این پست روش تشخیص مدل سی پی یو را آموزش میدهیم پس با ما همراه باشید.
تشخیص مدل و نوع پردازنده در ویندوز
در این روش روی My Computer راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید . حالا در قسمت System، اولین خط مدل و نوع پردازنده را نوشته است. مثل تصویر زیر که نوع سی پی یو اینتل و مدلش هم core i7 2630 میباشد.
تشخیص مدل CPU از طریق System information
اطلاعات در System information هم وجود دارد . برای این کار روی start کلیک کرده و گزینه system information را سرچ کنید . در اینجا هم مدل و نام سی پی یو مشخص شده است:
تشخیص مدل و نوع سی پی یو با دستور CMD
روش سوم استفاده از Command Prompt یا همان CMD است . برای باز کردن CMD روی دکمه استارت کلیک کنید و داخل باکس سرچ بنویسید CMD و بعد Enter را بزنید . حالا برای فهمیدن نام پردازنده و سرعت کلاک پالس آن، عبارت زیر را تایپ کنید:
wmic cpu get name
اما اگر تمام اطلاعات مربوط به پردازنده را میخواهید دستور زیر را تایپ کنید و enter بزنید .
wmic cpu get /format:list
تشخیص مدل و نوع سی پی یو با CPU-Z
روش سوم برای تشخیص مدل و نوع پردازنده ، استفاده از نرم افزار کاربردی CPU-Z است. برنامه CPU-Z رو از از اینجا دانلود و نصب کنید : دانلود برنامه CPU-Z
بعد از نصب CPU-Z آن را باز کرده . در تب اول که همان CPU است ، مدل و نوع و تعداد هسته و همه جزئیات پردازنده را نمایش می دهد.
مثلا در شکل بالا پردازنده core i3 از نسل چهارم اینتل یا همون پردازنده هزول و مدل ۴۱۵۰ است . برنامه CPU-Z علاوه بر اسم و مدل سی پی یو ، اطلاعات خیلی دقیقی در مورد پردازنده ارئه می دهد . مثلا اطلاعات حافظه کش Cache ، اطلاعات مربوط به سوکت سی پی یو ، سرعت کلاک پالس و تکنولوژی ساخت و مالتی پلایر و …
اگه کسی راه دیگه ای میدونه حتما تو قسمت نظرات بگه که بقیه کاربران لرنچی هم در جریان باشن!