سخت افزار

کارت گرافیک اکسترنال چیست ؟ | کارایی و نحوه استفاده از کارت گرافیک اکسترنال

کارت گرافیک اکسترنال eGPU چیست و به چه صورت استفاده میشود ؟

دنیای کاملی رو تصور کنید که در اون میتونید باریک ترین، سبک ترین و ظریف ترین لپتاپ رو خریداری کنید ولی با سخت افزار بسیار قدرتمند گرافیکی که از یک ابر ( کامپیوتر ) انتظار دارید. اگه برای اجرای بازی ها در ویندوز به مشکل برخورد کردید، بهترین راه استفاده از کارت گرافیک اکسترنال برای لپتاپ هست.

اصولا اکثر لپتاپ ها با رنج قیمت متوسط برای کاربرد های عموم مردم و یا مولتی مدیا طراحی میشن و اگه کاربری بخواد با همون لپتاپ معمولی و ارزان قیمت خودش بازی های سنگین اجرا کنه بی شک نمیتونه و به مشکل بر میخوره. در همین جا هست که کارت گرافیک اکسترنال یا External Graphics Processing Unit که به صورت اختصار eGPU گفته میشه وارد عمل میشه.

یکی از راه های خیلی خوب و مناسب برای افزایش و ارتقا کارت گرافیک، استفاده از گرافیک اکسترنال هست.

این نوع کارت ها اصولا برای لپتاپ های قدرتمند با کارت گرافیک معمولی مناسب و مفید هست؛ اما در این بین افرادی هم هستند که از همین کارت اکسترنال گرافیک برای رایانه شخصی یا کامپیوتر خودشون استفاده میکنند.

خب تا اینجای کار با یه پیشرفت مهم تو تکنولوژی طرف هستیم، پس آماده باشید تا باهم موضوع ” کارت گرافیک اکسترنال eGPU چیست و به چه صورت استفاده میشود ” رو بررسی کنیم و تمامی جوانب این رو هم شرح بدیم.

کارت گرافیک اکسترنال – eGPU چیست ؟

کارت گرافیک اکسترنال یا همون کارت گرافیک خارجی، در اصل به کارت گرافیکی گفته میشه که در خارج از سیستم کامپیوتر یا لپتاپ نصب و راه اندازی میشه و با اتصال از طریق پورت های مخصوصی به کامپیوتر یا لپتاپ متصل میشه.

در واقع کارت های گرافیک اکسترنال یا خارجی برای افرادی هست که قصد اپگرید کردن سیستم خودشون رو دارند منتها نمیخواهند هزینه های سنگین ارتقا را بپردازند.

برای استفاده از کارت گرافیک اکسترنال یا همون کارت گرافیک خارجی شما نیاز به یکسری از وسایل و اتصالات دارید.

در اصل باید این مورد رو بدونید که کارت گرافیک های اکسترنال از یک کارت گرافیک، یکسری کابل و وسیله برای اتصالات و یک داک مخصوص تشکیل شده است.

انواع کارت گرافیک اکسترنال – eGPU

انواع کارت گرافیک اکسترنال - eGPU

شرکت های زیادی در دنیا وجود دارند که کارت گرافیک های اکسترنال تولید و به فروش میرسونند. این شرکت ها انواعی از کارت گرافیک ها رو تولید کرده و در داک مخصوص به خودش قرار میدهند و به همراه لوازم مربوطه و کابل و اتصالات؛ اون رو عرضه میکنند.

به کارت گرافیک هایی که توضیح داده شد، کارت گرافیک مجتمع میگویند.

در این بین یکسری شرکت هم هستند که فقط داک مخصوص رو تولید و ارائه میکنند و شما باید کارت گرافیک را جداگانه تهیه کنید و اون رو داخل داک مخصوص قرار بدید و با اتصالات مربوطه به سیستم خودتون وصل کنید.

به کارت گرافیک هایی که توضیح داده شد، کارت گرافیک غیر مجتمع میگویند.

خریدن کارت گرافیک اکسترنال برای افرادی که سیستم های پایین رده دارند اصلا توصیه نمیشه، چون با هزینه ی هنگفتی نسبت به سیستم خودشون مواجه میشن و با صرف این هزینه فقط کارت گرافیک خودشونو ارتقا دادند در صورتی که با بالارفتن میزان کارت گرافیک باید مقدار رم و سی پی یو ( CPU ) هم ارتقا پیدا کنه.

این نکته هم به یاد داشته باشید که این کارت ها گرون قیمت هستند چون در کنار خرید یک کارت گرافیک باید هزینه ی داک + اتصالات رو هم بپردازید.

کارت گرافیک اکسترنال به چه صورت متصل میشود ؟

برای استفاده از کارت گرافیک اکسترنال به موارد زیر احتیاج دارید :

  • یک داک مناسب برای قرار گرفتن کارت گرافیک داخل اون
  • یک کارت گرافیک متناسب با نیازتون، همون طور که بالاتر گفته شد اگه از کارت گرافیک های اکسترنال مجتمع استفاده میکنید به دلیل به همراه بودن پکیج کامل نیازی به خرید کارت گرافیک به صورت جدا ندارید.
  • یک مانیتور با پورت های ورودی HDMI یا Display Port
  • یک لپتاپ یا کامپیوتر قدرتمند ( بسته به میزان گرافیک اکسترنال خریداری شده ) که دارای پورت Thunderbolt 3 جهت اتصال کارت گرافیک external ( اگه اینجور پورتی در لپتاپ یا کامپیوتر شما وجود نداره باید قید کارت گرافیک های اکسترنال رو بزنید )
  • یک کابل مخصوص جهت اتصال کارت اکسترنال به نام کابل thunderbolt 3
  • رابط های USB از نوع type C
  • رابط mini PCIe برای اتصال کارت گرافیک به سیستم های دسکتاپ
  • رابط Express Card برای اتصال کارت گرافیک به لپتاپ های قدیمی

البته وجود این رابط ها بسته به نوع کارت گرافیک و سال ساختش میتونه متفاوت باشه

امروزه بیشتر از کابل thunderbolt 3 استفاده میشه چون پهنای باند مناسبی برای ارسال و دریافت داده ها ایجاد میکنه.

کارت گرافیک external برای لپتاپ

در لپتاپ های امروزی اصولا از یک یا دو کارت گرافیک استفاده میشه. حالا شاید براتون سوال باشه چرا؟ یکی از این کارت گرافیک ها ضعیف تر هست و برای اجرای کار های عادی مورد استفاده قرار میگیره و اون کارت گرافیک دوم قوی تر هست و برای اجرای موارد سنگین تر مورد استفاده قرار میگیره؛ در این حالت لپتاپ از یک مدار مجتمع و باس مجتمع استفاده میکنه.

حالا اگه شما کارت گرافیک اکسترنال نصب کنید این وظیفه ی باس مجتمع لپتاپ هست که تقسیم وظایف رو مجددا برنامه ریزی کنه.

در این حالت کارت گرافیک برای لپتاپ تمام پردازش های مورد نیاز رو انجام میده و اطلاعات رو به باس مجتمع ارسال میکنه. این اطلاعات از طریق همون کابل thunderbolt 3 یا کابل USB Type C برای لپتاپ ارسال میشه.

لپتاپ هم اطلعات پردازش شده رو از طریق یه پورت تصویر یا کابل HDMI روی یه مانیتور بهتر یا بزرگتر هم ارسال میکنه که این بستگی به نظر شخصی شما داره.

مهمترین نکته در اتصال استفاده از رابط و کابل اتصال خوب هست که امروزه کابل های thunderbolt 3 قابلیت انتقال اطلاعات با سرعت ۴۰ گیگ در ثانیه رو داره

کارت گرافیک اکسترنال برای کامپیوتر

گاهی اوقات پیش میاد که افراد از کارت گرافیک اکسترنال برای کامپیوتر استفاده میکنند. البته بیشتر استفاده از این نوع کارت های گرافیک در استفاده کنار لپتاپ هست اما باز هم عده ای از کاربران هستند که از این نوع کارت گرافیک ها برای کامپیوتر خودشون استفاده میکنند.

در این حالت باید گفت که روند اتصال تفاوت چندانی با لپتاپ نداره و دقیقا به همون صورت انجام میشه؛ البته همونطور که قبل تر گفته شد سیستم شما باید دارای دو پورت thunderbolt 3 و USB Type C باشه و البته میتونید از Mini PCIs استفاده کنید که سرعت بیشتری نسبت به thunderbolt 3 خواهد داشت.

سوالات متداول کاربران

 ۱٫ آیا این کارت گرافیک ها برای لپتاپ با توان کامل کار میکنند ؟

خرید کارت گرافیک external برای لپتاپ نمیتونه با حداکثر توان خودش پاسخگو باشه؛ چون همیشه مقداری از این توان صرف ارتباط با لپتاپ شما شده و در این زمینه مصرف میشه.

این مقدار میتونه بین ۱۵ الی ۲۰ درصد از کل توان پردازشی شما باشه که ناچیز هست و افت چندانی برای اجرای بازی های سنگین در لپتاپ مشاهده نمیکنید.

 ۲٫ آیا کارت گرافیک external را میتوان اورکلاک کرد ؟

معمولا این نوع کارت گرافیک ها اگر به صورت مجتمع خریداری شده باشند توسط شرکت سازنده به حداکثر توان خودشون رسیدند و نیازی به اورکلاک ندارند.

 ۳٫ آیا خرید کارت گرافیک external به صرفه است ؟

در صورتی که لپتاپ یا کامپیوتر شما دارای سخت افزار قدرتمند یا متوسط رو به بالا میباشد خرید این کارت گرافیک های چندین میلیونی میتواند توجیح مناسب داشته باشد.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

هاست وردپرس هاست وردپرس

سعید زارعین

سعید هستم 27 ساله، یک عدد تولید محتوا(ئر) خلاق :)))

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا