تراشه ی الکترونیکی معرفی شده توسط ایلان ماسک این روز ها سرو صدای زیادی در حوزه ی تکنولوژی ، پزشکی و روانشناسی به پا کرده است.
ایلان ریو ماسک که در سال ۱۹۷۱ در افریقای جنوبی به دنیا امده است به عنوان مهندس ،طراح صنعتی و مخترع فعالیت میکند . او جزو ده شخصیت برتر تاثیرگذار در حوزه ی فناوری میباشد .وی اولین کسی نیست که کاشت تراشه ی الکترونیکی در مغز(ایمپلنت عصبی) را انجام می دهد اما منابع قابل توجهی که در شرکت نورولینک دارد به پیشرفت سریع تر این فناوری میتواند کمک بزرگی بکند.
ایلان ماسک در مورد این خوک گفته است:
“ما اینجا خوکی خوشحال و سالم داریم . او با اینکه کمی خجالتی است اما مشخصا خیلی با انرژی و عاشق زندگیست و به مدت دو ماه است که تراشه را در مغزش دارد”
ویژگی های تراشه ی الکترونیکی:
این تراشه ی الکترونیکی مثل فیتبیت است با این تفاوت که درون جمجمه با سیم های ظریف قرار میگیرد.
ایلان ماسک در سال ۲۰۱۶ ، شرکت نورولینک را با هدف ایجاد یک رابط بی سیم بین مغز و ماشین تاسیس کرد ،چیزی که دانشمندان امیدوارند بتواند به درمان شرایط عصبی کمک کند و به افراد مبتلا به فلج اجازه کنترل یک ماوس کامپیوتری را دهد.
این دستگاه بسیار کوچک هست قابل مشاهده نیست و توسط یک ربات جراحی تحت بیهوشی موضعی در مغز کاشته می شود.طبق گفته ایلان ماسک این تراشه بعد از کاشت قابل برداشت هست.
۱۰ کاربرد کاشت تراشه ی الکترونیکی:
در حالیکه تراشه های مشابه بیشتر کاربرد های پزشکی دارند ماسک ابراز کرده که چنین تراشه هایی میتوانند به افزایش هوش انسان در رقابت با هوش مصنوعی ،که ماسک ان را تهدیدی وجودی میداند، کمک کند؛ همچنین ادعا شده تراشه ی الکترونیکی موجود میتواند برای راه رفتن فردی با نخاع قطع شده قابل استفاده باشد.
قبل از این نیز انسان ها از کاشت تراشه های الکترونیکی در مغز برای درمان افت شنوایی و یا بیماری پارکینسون و از ایمپلنت میکروچیپ در مغز حیوانات برای ردیابی انها استفاده میکردند.میکروچیپ ایمپلنت مغز(mind implant microchip)یا رابط مغز-رایانه برای پردازش امواج مغزی و کنترل ذهن mind control)l)مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر شرکت تسلا درباره مزایای کاشت تراشه های الکترونیکی در مغز گفته بود که این قطعات الکترونیکی انسان را قادر خواهند کرد سطح هورمونها در مغز خود را کنترل کند و توانایی هایی نظیر کم کردن استرس و افزایش قدرت تصمیم گیری را به همراه آورد همچنین افزایش ظرفیت حافظه،بهبود زوال عقل(آلزایمر ،دمانس) و درمان اختلالات روانشناختی از جمله افسردگی و اضطراب از دیگر فواید این تراشه عنوان شده است.
اینگونه که به نظر میرسد با کاشت این تراشه های الکترونیکی در مغز میتوان به اینترنت یا حتی گوشی هوشمند خود وصل شد . گویا دیگر نیازی نیست انسان ها چیزی را در حافظه ی خود نگه دارند ! باید منتظر ماند و دید که این تراشه چه انقلابی در زندگی انسان امروزی ایجاد خواهد کرد !
همچنین بخوانید : چیپست چیست ؟
نتیجه گیری:
با وجود اینکه انسان ها در گذشته از چیپ ست ها استفاده میکردند ولی بیشتر انها برای جبران نقص هایی مثل افت شنوایی صورت میگرفت اما حال گویا انسان میخواهد با استفاده از این ابزار به ابر انسان بیشتر از هر زمان دیگر نزدیکتر شود و انطور که نمایان است حد و مرزی برای تخیلات انسان وجود ندارد.
اینکه انسان ها از این چیپ ست ها در جهت زندگی بهتر استفاده کنند یا از آن برای کنترل کردن افراد و جاسوسی و زندگی فاجعه امیز! چیزیست که گذشت زمان به آن پاسخ میدهد ، فعلا میتوانیم امیدوار باشیم که اخلاق فراتر از امیال عمل کند.
قابل توجه است که ایلان ماسک در ماه های اخیر اخبار غلطی در مورد ویروس کرونا ارایه داده و برای باز ماندن در های کمپانیش در طول همه گیری کرونا مبارزه کرده است، علی رغم قرار گرفتن در اتاقی با ده ها کارمند، کارکنان دامپزشکی، در طول ارائه اش ماسک صورت نپوشیده و درنهایت در یک جلسه پرسش و پاسخ ماسک به تن کرد.
همچنین بخوانید : آیا باید برای عرضه واکسن کرونا در ۲۰۲۱ خوشبین بود؟