آموزش

تشخیص شارژر تقلبی از اصلی و عواقب استفاده از آن

کابل های شارژر تقلبی و اصلی

باید بدونید که کابل های شارژر تقلبی میتونن باتری گوشی شما رو تا مرز مرگ جلو ببرند و مخصوصا گوشی های آیفون به این مسئله حساس هستند. تلفن های هوشمند رو میشه به عنوان محبوب ترین ابزار های دیجیتالی این قرن در نظر گرفت؛ میلیون‌ها کاربر در جهان از این محصولات استفاده میکنن و به این صورت لوازم جانبی تقلبی زیادی هم برای اونها در بازار وجود داره.

شارژ کردن تلفن های هوشمند تنها شامل پیدا کردن یک کابل و اتصال اون به گوشی میشه؛ این باور غلط بسیاری از دارندگان گوشی های همراه هست که استفاده از کابل های شارژ تقلبی رو کاملا بی خطر بدونن. کابل و آداپتور‌ های شارژ همگی یکسان ساخته نشدند؛‌ برخی سرعت کمتری به نسبت نسخه های دیگه دارند و باتری محصول شما رو دیرتر شارژ میکنند. برخی دیگه ممکنه خسارات جبران ناپذیری به باتری گجت هوشمند شما بزنند. پس کابل های شارژ تقلبی ممکنه در حال نابود کردن باتری محصولی باشند که قراره اون رو دوباره احیا کنند!

خوشبختانه شناخت جنس و کیفیت کابل های شارژ خیلی سخت نیست و چند قدم ساده و کوتاه رو باید در این زمینه طی کرد.

شارژر های موبایل یک کار ساده رو بر عهده دارند. اونها باتری گوشی کاربران رو شارژ میکنند. بنابراین چرخه شارژ شدن و خالی شدن باتری از شارژ مدام تکرار میشه. به همین خاطر هم هست که شارژر های تلفن های هوشمند رو آداپتور مینامند. در واقع کار اصلی این ابزار‌ ها تبدیل انرژی DC به سطحی هست که گوشی یا تبلت شما میتونه اون رو تحمل کنه. بنابراین پروسه شارژ شدن محصولات به وسیله این آداپتور های شارژ اونچنان ساده و کوتاه نیست. در داخل این آداپتور ها اجزای متعددی قرار گرفته؛ به عنوان مثال یک تنظیم کننده که پس از فول شارژ شدن محصول فعال میشه تا عملیات شارژ شدن به اتمام برسه. بنابراین دیگه شارژی به گوشی کاربر منتقل نخواهد شد. البته حتی اگه گوشی رو هم از کابل جدا کنید، هنوز هم آداپتور شارژ به دریافت انرژی از پریز برق ادامه میده. این نکته قابل ذکر هست که، شارژ مکرر و ادامه دار محصولات پس از فول شارژ شدن اونها، عمر باتری رو کاهش میده.

بنابراین قرار گرفتن چنین قطعاتی در شارژر، عمر باتری محصولات شما رو افزایش میده و در نتیجه از خطرات احتمالی جلوگیری خواهد شد. برخی شارژر ها تنها این ایده غلط رو نشون میدن که گوشی کاربر در حال شارژ شدنه، اما وقتی پس از یک ساعت گوشی رو آنلاک میکنید، متوجه شارژ نشدن اون و تنها قرار داشتن در وضعیت یک ساعت قبل خواهید شد.

باتری گوشی تنها چیزی نیست که در حین استفاده از کابل های شارژ تقلبی در معرض خطر قرار میگیره. بنسون لیونگ در ماه های گذشته تلاش بسیاری جهت بالا بردن کیفیت لوازم جانبی مربوط به USB نسخه C (که اخیرا در اکثر محصولات پرچمدار مورد استفاده قرار گرفته شده است) داشته. در همین پروسه وی کروم بوک پیکسل ۱۵۰۰ دلاری خودش رو به خاطر یک کابل تقلبی از دست داد!

پس سعی در پرداخت هزینه کمتر به خاطر خرید کابل های شارژ تقلبی ممکنه در آینده هزینه های چند برابری بر روی دستتان بذاره.

کابل های شارژ کمپانی اپل بسیار گرون هستند اما موسسه چارتر استاندارد های خرید و فروش پس از بررسی های خود متوجه شد ۳۹۷ کابل از مجموع ۴۰۰ کابل نتونستند تست امنیتی رو با موفقیت پشت سر بذارن. برخی شارژر های ارزان قیمت ممکنه نتونن به استاندارد های مورد نظر برسند. ممکنه در ساخت اونها از مواد آسیب رسان به محیط زیست و گوشی هوشمند شما استفاده شده باشه.

شارژر و کابل های شارژ تقلبی ممکنه با خطرات فیزیکی هم همراه باشند و هنگام کشیدن اونها از پریز برق جرقه و آتش سوزی به وجود بیاد.

حالا راهکار چیه ؟

خوشبختانه در فروشگاه های معتبر میشه با پرداخت هزینه های متعدد، کابل هایی با کیفیت و قیمت متفاوت خریداری کرد. با این حال قفسه فروشگاه ها همیشه پر از کابل های ارزان و بی کیفیت هست. در ادامه چند پیشنهاد در همین راستا براتون داریم :

               ۱٫ شارژر رسمی و اورجینال محصول خودتون رو همراه داشته باشید

ممکنه چندین کابل میکرو USB در خانه داشته باشید اما بهتره همیشه از کابل و آداپتور خود دستگاه استفاده کنید. همیشه این کابل رو همراه داشته باشید تا زمانی که خانه نیستید از کابل رسمی خود دستگاه بهره ببرید. بنابراین از خطراتی که در بالا گفتیم در امان خواهید بود.

اما زمانی که نیاز به شارژ شدن دستگاه خودتون داخل ماشین دارید، چه راهکاری باید پیش گرفته بشه ؟ بسیاری از تولید کنندگان، شارژر رسمی خودشون برای ماشین ها رو در جعبه محصول قرار نمیدن. بدین ترتیب باید یک کابل شارژر از مغازه ها تهیه کنید. راهکار بعدی ما به شما کمک میکنه حواستون به خرید محصولی با کیفیت باشه.

               ۲٫ سطح ورودی و خروجی رو بررسی کنید

میزان انرژی ورودی و خروجی شارژر محصولات توسط کمپانی سازنده و متناسب با باتری گوشی هوشمند تعیین میشه. اگه میخواید شارژر جدیدی خریداری کنید، حتما سطح ورودی و خروجی اون رو با کابل شارژ اصلی خودتون مقایسه کنید.

به آداپتور شارژ خودتون نگاه کنید. ورودی بین ۱۰۰ الی ۲۴۰ ولت میتونه ولتاژ قابل قبولی باشه. حالا به سطح خروجی کابل شارژر نگاه کنید. اگه باتری گوشی شما جهت شارژ کامل به ۴٫۲ ولت نیاز داره، پس به آداپتوری نیاز دارید که توانایی رسیدن به این ولتاژ رو داشته باشه. بنابراین آداپتوری با خروجی ۳ ولت نمیتونه پاسخگوی باتری گوشی شما باشه.

ایستگاه بعدی شدت جریان برق (آمپر) هست. بسیاری از تلفن های هوشمند با شارژر هایی همراه هستند که خروجی معادل با ۱ (A.A) دارن و کمتر از یک آمپر نیاز دارن تا به کار خودشون ادامه بدن. اما اگه آداپتور شارژ‌ شما شدت جریان ۵۰۰ میلی آمپری داره، دستگاه شما که به شدت جریان بیشتر نیاز داره یا آروم تر شارژ‌ میشه و یا متاسفانه آسیب خواهد دید. برخی گوشی ها شارژری که توانایی تامین انرژی کافی رو نداشته باشه رو پس میزنن. شایان ذکره که بسیاری از تبلت ها با آداپتور شارژ ۲ آمپری عرضه میشن.

               ۳٫ به دنبال گواهینامه ثبت بگردید

برخی گواهی های ثبت و استاندارد نظیر CE، تعهد سازندگان به ساخت محصولاتی با‌کیفیت و کمترین درصد آسیب رو نشون میده؛ این گواهی که در حوزه اروپا ثبت میشه میشه یک نشانه خوب جهت پیدا کردن شارژر های اصل و با کیفیت. گواهینامه RoHS نشون دهنده این موضوع هست که در ساخت یک محصول از مواد خطرناک استفاده نشده باشه. در مجموع پیشنهاد میکنیم محصولی رو در مغازه خریداری کنید که حاوی این دو گواهینامه باشه.

اگه از گوشی های آیفون استفاده میکنید، بر روی شارژر به دنبال لوگوی Made for iPod بگردید. این گواهینامه رسمی اپل برای شرکت های جانبی سازنده محصولات مربوط به خود شرکت هست. برخلاف نام، این محصولات برای آیفون و آیپد ها هم مورد استفاده قرار میگیرند.

               ۴٫ شارژرها رو کنار هم قرار بدید

شارژر اورجینال گوشی خودتون رو در کنار کابلی که قراره خریداری کنید قرار بدید. برخی کابل های شارژ تقلبی بسیار مشابه با محصول اصلی طراحی میشن و نام برند و گواهینامه های مختلف رو بر روی خودشون درج میکنن اما باز هم میشه تفاوت هایی رو بین اونها پیدا کرد.

این تفاوت گاهی اوقات تنها با چند کلمه درج شده بر روی محصولات مشخص میشه. وزن دو شارژر رو با هم مقایسه کنید. بر روی اونها ضربه بزنید تا نوع صدایی که تولید میشه با هم یکسان باشه.

آیا از وضعیت سلامت کابل شارژر خودتون نگران شدید ؟

تلفن های هوشمند معمولا عمر شارژ دهی بسیار بالایی ندارند. با این حال اگه شارژ گوشی شما به سرعت خالی میشه و یا مدت زمان شارژ شدن اون طولانی هست، شارژر خودتون رو بررسی کنید؛‌ شاید بدون اینکه اطلاع داشته باشید، از کابل های شارژ تقلبی در خانه استفاده میکنید.

 

امیدواریم از این مقاله آموزشی نهایت استفاده را برده باشید. در صورتی که در مورد روند کار با ابهام مواجه شدید و یا سؤالی داشتید، حتماً آن را از طریق بخش نظرات با ما مطرح کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

هاست وردپرس هاست وردپرس

سعید زارعین

سعید هستم 27 ساله، یک عدد تولید محتوا(ئر) خلاق :)))

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا