علم و دانش

نحوه استفاده از تابع XLOOKUP در اکسل + مثال

آموزش استفاده از تابع ایکس لوک آپ در اکسل به همراه مثال

تابع XLOOKUP در اکسل راهی آسان برای یافتن سریع داده های مورد نظر در اختیار شما قرار می دهد. XLOOKUP محدودیت های مشابه VLOOKUP و HLOOKUP را ندارد و به شما امکان می دهد جستجوها را در هر جهت انجام دهید.

اگر کاربر مایکروسافت اکسل هستید، ممکن است از XLOOKUP در آنجا استفاده کرده باشید. خوشبختانه در Google Sheets به همین صورت عمل می کند. چه به عملکرد در اکسل عادت کرده باشید یا کاملاً با آن کاملاً جدید باشید، ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه از XLOOKUP برای یافتن مقادیر خاص از طیف وسیعی از سلول ها در اکسل استفاده کنید.

درباره XLOOKUP در نرم افزار اکسل

با تابع XLOOKUP و فرمول همراه آن، می‌توانید در یک محدوده سلولی جستجو انجام دهید و یک نتیجه منطبق را از سلول دیگر برگردانید. این برای برگه هایی مفید است که حاوی داده های زیادی هستند، جایی که استفاده از چشم شما وقت گیر است.

سینتاکس برای تابع XLOOKUP عبارت است از ( مقدار_جستجو (search_value)، محدوده_بازرسی (lookup_range)، محدوده_نتیجه (result_range)، مقدار_از دست رفته (missing_value)، حالت_مطابقت (match_mode)، حالت_جستجو (search_mode) ). سه آرگومان اول مورد نیاز است. از سه آرگومان باقی مانده می توان برای سفارشی کردن جستجوی شما استفاده کرد.

  • Search_value: مقداری که باید جستجو کرد که می تواند یک عدد، متن یا مرجع سلول باشد. متن باید در داخل گیومه قرار گیرد.
  • Lookup_range: محدوده سلولی برای جستجوی search_value که باید یک ردیف یا ستون باشد.
  • Result_range: محدوده سلولی برای جستجوی نتیجه مطابق با search_value که باید به اندازه محدوده lookup_range باشد.
  • Missing_value: مقداری که در صورت عدم مطابقت با search_value باید برگردانده شود. فرمول به طور پیش فرض خطای #N/A را برمی گرداند.
  • Match_mode: چگونه جستجوی_مقدار منطبق را پیدا کنیم. ۰ را برای مطابقت دقیق، ۱ را برای مطابقت دقیق یا مقدار بعدی بزرگتر از search_value، -۱ را برای تطابق دقیق یا مقدار بعدی کمتر از search_value، یا ۲ را برای تطابق عام وارد کنید. پیش فرض ۰ است.
  • Search_mode: نحوه جستجو در محدوده lookup_range. برای جستجو از اولین تا آخرین ورودی عدد ۱، برای جستجو از آخرین ورودی به اولین ورودی ۱-، برای استفاده از جستجوی باینری با مقادیر به ترتیب صعودی عدد ۲ و برای استفاده از جستجوی باینری با مقادیر به ترتیب نزولی عدد ۲ را وارد کنید. پیش فرض ۱ است.

نحوه استفاده از تابع XLOOKUP در اکسل

برای نشان دادن نحوه کارکرد تابع، با یک جستجوی ساده با استفاده از آرگومان‌های مورد نیاز شروع می‌کنیم و سپس به نمونه‌های اضافی که از آرگومان‌های اختیاری استفاده می‌کنند می‌پردازیم.

در اینجا، ما یک برگه از سفارشات مشتری داریم که شامل اطلاعات تماس و اطلاعات سفارش است. برای مثال اول، ما یک جستجوی ساده از شماره سفارش را برای برگرداندن نام مشتری با استفاده از این فرمول انجام خواهیم داد:

=XLOOKUP(123456,D2:D14,A2:A14)
برای تجزیه فرمول، ۱۲۳۴۳۵۶ مقدار search_value یا شماره سفارش، D2:D14 محدوده lookup_range و A2:A14 در محدوده result_range است. همانطور که می بینید، شماره سفارش ۱۲۳۴۵۶ متعلق به Marge Simpson است.
مثال استفاده از استفاده از تابع XLOOKUP در اکسل
از آنجایی که XLOOKUP می تواند از چپ به راست و همچنین از راست به چپ کار کند، ما می توانیم معکوس آن را انجام دهیم. در اینجا، Marge Simpson را در محدوده A2 تا A14 جستجو می کنیم تا شماره سفارش او را در محدوده D2 تا D14 پیدا کنیم.
=XLOOKUP("Marge Simpson",A2:A14,D2:D14)

مثال استفاده از XLOOKUP

نکته: برخلاف VLOOKUP که به صورت عمودی کار می کند و HLOOKUP که به صورت افقی کار می کند، XLOOKUP در هر دو جهت کار می کند.

Missing_value در فرمول XLOOKUP

در این مثال بعدی، “ZERO” را برای missing_value اضافه می کنیم. بنابراین، اگر مقدار_جستجوی ما پیدا نشد، به جای #N/A پیش‌فرض، ZERO را خواهیم دید.

=XLOOKUP("Homer Simpson",A2:A14,D2:D14,"ZERO")

از آنجایی که جستجوی ما از Homer Simpson در محدوده A2 تا A14 یافت نمی شود، نتیجه ما ZERO است.

Missing_value در فرمول XLOOKUP

Match_mode در فرمول XLOOKUP

شاید این مقاله نیز برای شما کاربردی باشد : نحوه استفاده از تابع IF در اکسل + مثال

برای مثال با استفاده از آرگومان match_mode، ما از یک search_value 29 برای Amount در محدوده F2 تا F14 استفاده می کنیم تا نام مشتری را در محدوده A2 تا A14 پیدا کنیم.

ما یک match_mode 1 را برای مطابقت دقیق یا مقدار بیشتر بعدی اضافه می کنیم. توجه داشته باشید که هیچ آرگومان missing_value در فرمول وجود ندارد.

=XLOOKUP(29,F2:F14,A2:A14,,1)

می توانید ببینید که نتیجه Raj Koothrappali است. از آنجایی که هیچ تطبیقی برای ۲۹ وجود ندارد، فرمول نتیجه ای را برای مقدار بالاتر بعدی که ۳۰ است به ما می دهد.

Match_mode در فرمول XLOOKUP

Search_mode در فرمول XLOOKUP

در اینجا یک مثال دیگر با استفاده از هر دو آرگومان match_mode و search_mode با همان search_value 29 در F2 تا F14 آورده شده است. دوباره، ما به دنبال نام مشتری در محدوده A2 تا A14 هستیم.

ما با جستجو از آخرین ورودی تا ورودی اول، به دنبال یک مطابقت دقیق یا مقدار کمتر بعدی خواهیم بود. بنابراین، -۱ را برای match_mode و -۱ را برای search_mode وارد می کنیم. مانند بالا، missing_value حذف شده است.

=XLOOKUP(29,F2:F14,A2:A14,,-1,-1)
همانطور که می بینید، نتیجه Michael Kelso است. از آنجایی که هیچ تطبیقی برای ۲۹ وجود ندارد، فرمول مقدار کمتر بعدی را به ما می دهد که ۲۸ است. حتی اگر اریک فورمن نیز با ۲۸ مطابقت دارد، ما جستجو را از آخرین ورودی تا اول (پایین به بالا) انجام دادیم، بنابراین Michael Kelso اولین نتیجه پیدا شد.
Search_mode در فرمول XLOOKUP
اگر بخواهیم از اولین ورودی تا آخرین ورودی (از بالا به پایین) را با استفاده از یک search_mode از ۱ به جای -۱ جستجو کنیم، آنگاه Eric Forman نتیجه یافت شده خواهد بود.
آرگومان Search_mode در فرمول XLOOKUP
وقتی صفحه گسترده ای پر از داده دارید، جستجوی یک مقدار برای یافتن داده های منطبق با آن زمان می برد. اما اگر از فرمول XLOOKUP در اکسل استفاده کنید، آنچه را که نیاز دارید در یک لحظه پیدا خواهید کرد.
شاید این مقاله نیز برای شما کاربردی باشد : نحوه قفل کردن سلول ها در اکسل – راهنمای کامل
یکی دیگر از مجموعه آموزش های علم و دانش به اتمام رسید. آیا در رابطه با این مقاله در مورد نحوه استفاده از تابع XLOOKUP در اکسل سوالی دارید؟ اگر بله، لطفاً در بخش نظرات مقاله به ما اطلاع دهید. تیم متخصص ما به شما کمک می کند تا سوالات خود را بلافاصله حل کنید.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

هاست وردپرس هاست وردپرس

سعید زارعین

سعید هستم 27 ساله، یک عدد تولید محتوا(ئر) خلاق :)))

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا